Op 12 juli was een tv-portret van Maarten de Gruyter te zien in ’Jaïr in Goed Gezelschap’ op NPO1. Bekijk de aflevering hier terug.

Maarten de Gruyter is één van de ruim 120.000 Nederlanders die lijdt aan een auto-immuunziekte, diabetes type 1. In 2006 richtte De Gruyter stichting DON (Diabetes Onderzoek Nederland) op om onderzoek naar genezing van diabetes type 1 te financiëren. Maarten vertelt openhartig hoe zijn gezichtsvermogen achteruitgaat door de ziekte. Maar hij laat zien aan Jaïr dat hij het maximale uit het leven wil halen. Ze slaan een balletje op de golfbaan met Ronald de Boer, bezoeken één van zijn vastgoedprojecten, steken een kaarsje op in de St. Jans Kathedraal en ze kijken een wedstrijd van zijn favoriete voetbalclub in Den Bosch om vervolgens af te sluiten met een spetterend feest in zijn achtertuin.