Kort na het afronden van zijn studie Informatica aan de Universiteit van Amsterdam richtte Peter Frans Pauwels (1965) samen met Pieter Geelen, Harold Goddijn en Corinne Vigreux TomTom op.

Met zijn passie voor consumer tech focust hij zich binnen TomTom op de creatie van nieuwe innovatieve producten die prettig en gemakkelijk zijn in gebruik en tegelijkertijd het verschil maken voor de consument. Hij ziet het als een ware uitdaging om uit het niets een nieuw product te creëren dat een waardevolle toevoeging is voor velen.

Een familielid van Peter Frans heeft diabetes type 1 en dat maakt hem hierbij emotioneel betrokken.

“Ik deel de hoop met velen dat dit een ziekte is waarvoor nog deze generatie een oplossing gevonden gaat worden. Dat kan alleen via voldoende en gericht fundamenteel onderzoek. En dat laatste is precies waar stichting DON voor staat, dus ik ben verheugd dat ik hier betrokken bij kan zijn en kijk er enorm naar uit om bij te dragen via deze rol in de RvT”.